In prezent, exista obiecte decorative din argint, care aproape nu se innegresc deoarece sunt realizate printr-un proces de galvanizare cu rodiu.

Cu toate acestea, multe bijuterii si obiecte de argint se innegresc odata cu trecerea timpului datorita expunerii lor constante la praf si alti agenti de mediu.

Spre deosebire de ceea ce multi cred, acest material nu oxideaza, dar are o reactie cu hidrogenul sulfurat, ceea ce il face sa devina mai opac.

Din fericire, nu trebuie sa cumparati produse scumpe pentru a curata argintul si a-i reda stralucirea.

tinand cont de cateva trucuri casnice puteti curata obiectele din argint pentru a-si recapata stralucirea naturala.

  1. Apa cu sare

O solutie simpla de apa cu sare este utila pentru recuperarea stralucirii obiectelor mici, cum ar fi bijuteriile si lanturile.

Ingrediente

1 lingura de sare (10 g)

1 ceasca de apa (250 ml)

Ce ar trebui sa faceti?

Se toarna o lingura de sare intr-o ceasca de apa clocotita si se pun obiectele din argint la inmuiat peste noapte.in dimineata urmatoare, se scot din apa si se lustruiesc cu o carpa uscata.

  1. Bicarbonat de sodiu cu otet

Combinatia dintre bicarbonat de sodiu cu otet alb este unul dintre cele mai practice trucuri pentru curatarea multor articole de uz casnic. Proprietatile sale contribuie la recapatarea stralucirii obiectelor de argint. Acestea vor fi curatate si vor arata minunat.

Ingrediente

1 lingura de bicarbonat de sodiu (10 g)

¼ ceasca de otet alb (62 ml) Ce ar trebui sa faceti?

Adaugati bicarbonatul in otet putin cate putin. Cand s-a dizolvat tot, scufundati obiectele de argint sau frecati obiectele cu ajutorul unei carpe curate. Finalizati lustruirea cu o carpa uscata si, daca este necesar, repetati operatiunea.

  • Pasta de dinti

Unul dintre cele mai folosite produse pentru curatarea obiectelor de argint sau altor obiecte metalice este pasta de dinti.

Ingrediente

Pasta de dinti (necesara)

Apa calda

Sapun neutru Ce ar trebui sa faceti?

Spalati obiectele cu apa calda si sapun neutru si frecati-le cu pasta de dinti. Lustruiti obiectele timp de 5 minute, clatiti din nou si uscati-le bine cu o carpa absorbanta.

Folie din aluminiu

Trucul cu folie de aluminiu este unul dintre cele mai populare. Odata folosit, obiectele de argint vor fi ca noi.

Ingrediente

Folie din aluminiu (necesara)

Apa calda

1 lingura de sare (10 g) Ce ar trebui sa faceti?

Luati o bucata mare de folie de aluminiu si puneti-o intr-un castron de marime medie. Umpleti castronul cu apa fierbinte si apoi adaugati sare.Introduceti obiectele de argint si lasati-le timp de 10 minute. Uscati-le si stergeti-le cu o carpa moale pentru a le da stralucire.

Coaja de banana

Partea interioara de la coaja de banana contine ingrediente active si proprietati care ajuta la indepartarea murdariei de pe obiecte metalice.

Ingredient

1 coaja de banana Ce ar trebui sa faceti?

Luati o coaja proaspata de banana si folositi-o pentru a lustrui obiectul de argint preferat. Daca este necesar, repetati aceasta operatiune de mai multe ori, schimband coaja.

Lamaie

Lamaia este des folosita la curatarea casei. Ea este un aliat bun pentru curatarea si pastrarea argintului in stare perfecta.

Ingrediente

1 lamaie

1 lingurita de sare (5 g)

Ce ar trebui sa faceti?

Taiati o jumatate de lamaie, adaugati sare si folositi-o pentru a lustrui argintul.Lasati-o sa actioneze timp de cateva minute, clatiti si frecati cu o carpa moale.

Bitartrat de potasiu sau crema de tartar

Unul dintre produsele mai putin cunoscute in acest scop este crema de tartar. Acest ingredient elimina praful si poate fi folosit la lustruirea obiectelor din argint, ajutandu-le sa-si recapete stralucirea incredibila.

Ingrediente

1 lingura de crema de tartar (15 g)

1 lingurita de sare (5 g)

1 litru de apa

Ce ar trebui sa faceti?

Se adauga crema de tartar, apa si sare intr-o oala.Se amesteca totul bine si se pune la foc mediu. Adaugati obiectele de argint si lasati-le sa fiarba timp de 5 minute. Dupa asta, scoateti-le, asteptati sa se raceasca si lustruiti-le cu o carpa.

Sfaturi finale

Ori de cate ori curatati acest tip de obiecte, este important sa va protejati mainile cu manusi si sa incercati sa le curatati intr-o zona aerisita. Retineti ca uneori produsele de curatat pot elibera anumiti vapori care pot fi daunatori pentru sanatate.

Pentru ca obiectele de argint sa nu devina prea opace, incercati sa le curatati, cel putin o data pe luna.

Leave a comment

Sign in to post your comment or sign-up if you don't have any account.

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Contact
Chat