Produsele bio pentru curatenie, un subiect foarte des discutat si disputat, pozitionat intre mit si realitate! In urmatoarele randuri vom face o diferenta intre cele doua tipuri de produse de curatenie, cele clasice si cele bio si veti putea sa trageti singuri concluziile.

Produsele clasice de curatenie pot avea un un impact negativ asupra sanatatii noastre si asupra mediului inconjurator. Chimicalele sunt o componenta majoritara in compozitia produselor de curatenie si la fel de poluant este si procesul de productie al acestora. Fie ca vrem sau nu, in cele din urma toate produsele de curățenie ajung in canalizare, din canalizare in api, in aer si in sol. Astfel ne confruntam cu schimbarile climatice, dar si cu imbonlavirea oamenilor pentru ca la final ele ajung in corpul uman. Acestea sunt iritante pentru caile respiratorii si pentru piele, pot produce dureri de cap sau alte alergii.

In schimb, realizarea produselor bio se face cu ingrediente blande cu corpul uman si cu mediul inconjurator. Produsele de curatenie bio sunt sigure, biodegradabile(la fel si ambalajele lor), nu au miros toxic sau intepator si nu sunt corozive.

Produsele bio pentru curatenie, o chestiune de mentalitate

Folosirea produselor bio este o chestiune de mentalitate. Majoritatea oamenilor cred ca astfel de produse ori sunt un moft pe baza caruia s-a creat o intreaga industrie, ori cred ca sunt foarte scumpe. Bineinteles ca ambele variante sunt false. Pentru sanatatea mediului si a noastra ar trebui sa ne schimbam aceasta mentalitate. Produsele bio de curatenie pot fi facute chiar acasa.

Produsele bio pentru curatenie, in propria locuinta

Puteti incepe ca test cu unele produse facute chiar de dumneavoastra cu ce aveti acasa. Printre cele mai cunoscute ingrediente din bucatarie, pe care le puteti folosi cu succes pentru curatenie sunt bicarbonatul, otetul si lamaia, dar nu numai.

Pentru a obtine un detergent bio universal, amestecati un sfert de pahar de bicarbonate, o jumatate de pahar de otet si pana la 8 pahare de apa.

Pentru baie, in special pentru vasul de toaleta puteti amesteca ulei de ceai verde cu otet. Va curata eficient si va lasa un miros placut.

Leave a comment

Sign in to post your comment or sign-up if you don't have any account.

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Contact
Chat